19 maart vonden de Rookvrije Generatie Awards plaats in het Nijntje Museum in Utrecht. Met de Rookvrije Generatie Awards worden organisaties en mensen in het zonnetje gezet die zich hebben ingezet voor de Rookvrije Generatie. Dit jaar werden er 58 initiatieven in 6 categorieën genomineerd.
De Rookvrije Generatie Awards is een initiatief van de Rookvrije Generatie, opgericht door Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. De Rookvrije Generatie heeft als ambitie om opgroeiende kinderen te beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. De Rookvrije Generatie Awards zijn opgezet om initiatieven te belonen en te stimuleren die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij opgroeien. Bekijk hieronder het videoverslag van de awards.
Dit jaar werden er 58 initiatieven in 6 categorieën genomineerd voor de awards. Taskforce Rookvrije Start heeft de Rookvrije Generatie Award 2018 gewonnen in de categorie ‘Zorg’. Bij Taskforce Rookvrije Start slaan zorgprofessionals de handen ineen om ervoor te zorgen dat kinderen een rookvrije start hebben.
Het NCJ is sinds 2016 aangesloten bij de Alliantie Nederland Rookvrij; een samenwerkingsverband van publieke en private organisaties. De alliantie heeft als doel om er samen voor te zorgen dat niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van roken.
‘Voordeur zegt niets zegt over de ellende die zich daarachter afspeelt’
''Ik sta in een luxe wijk, voor een goed onderhouden twee-onder-een-kap woning. Maar een voordeur zegt niets over de ellende die zich daarachter afspeelt'', vertelt VoorZorg Verpleegkundige Saskia Slikkerveer – Vogel in vakblad VROEG over een moeder die in haar jonge leven veel teleurgesteld, gebruikt, misbruikt, afgedankt en weggestuurd is.
Nieuws5 november 2024
Bekijk de nieuwe JGZ-richtlijnenwebsite!
De nieuwe JGZ-richtlijnenwebsite is vanaf nu beschikbaar. Benieuwd wat er is veranderd? Neem snel een kijkje!
Nieuws29 oktober 2024
Nieuw: e-learning ‘Verbinding verbroken!’ in de JGZ Academie
Wat zijn de gevolgen voor de ontwikkeling van het jonge kind als ouders veel met hun smartphone bezig zijn? Wat betekent dit voor de taal, voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en het gedrag van baby en peuter? Wat zeggen de laatste onderzoeken hierover en hoe bespreek je dit als zorgprofessional? Volg de nieuwe e-learning.
Welkom op onze nieuwe website!
Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.