NCJInspiratieWrap up: de eerste Week voor Jeugdgezondheid
Nieuws7 juni 2024
Wrap up: de eerste Week voor Jeugdgezondheid
De eerste Week voor Jeugdgezondheid is voorbij gevlogen! Vanuit het NCJ organiseerden we deze week om beleid, praktijk en onderzoek te verbinden. Om zo aandacht te vragen voor het belang van preventie voor gezonde en veerkrachtige generaties. Blik samen met ons terug op alle hoogtepunten en positieve reacties en meld je alvast aan voor volgend jaar!
Vanuit Het Huis Utrecht trapten we op maandag 3 juni de allereerste Week voor Jeugdgezondheid af, in het thema ‘Ruimte voor preventie’. Naast de première van de documentaire ‘Preventie: ons vak!’ die we met bijna 170 aanwezigen bekeken, luisterden we naar diverse (gast)sprekers en maakten we de winnaar van de allereerste NCJ Preventie Prijs 2024 bekend. Bekijk hieronder de aftermovie van het evenement!
Aftermovie première documentaire 'Preventie: ons vak!'
De NCJ Preventie Prijs
Dit jaar reikte het NCJ voor de allereerste keer de NCJ Preventie Prijs uit. Een prijs voor een professional die zich onderscheidt door zich op opvallende en unieke wijze in te zetten voor de beste jeugdgezondheid voor elk kind. Met de prijs wil het NCJ excellent en inspirerend vakmanschap op het gebied van jeugdgezondheid erkennen en belonen! Lees hier alles over de genomineerden en de uiteindelijke winnaar van de prijs.
Juryleden Carolien en Igor met winnares Kirsten (midden)
Documentaire ‘Preventie: ons vak!’
Tijdens de aftrap van de week startten we het programma met de première van de documentaire ‘Preventie: ons vak!’. In deze documentaire, gemaakt in samenwerking met documentairemaker Renate Tromp, zijn professionals geportretteerd die van preventie hun vak hebben gemaakt. Daarbij gaat het over wat we nu en in de toekomst doen voor gezonde generaties in Nederland en over de vraag wat we samen nog beter kunnen doen. Na het bekijken van de documentaire ontvingen we mooie en waardevolle reacties!
''Deze documentaire moet overal getoond worden. In alle opleidingen, op het consultatiebureau, zelfs op de nationale televisie.''
Documentaire programma
Deze zomer werkt het NCJ aan een programma om op tour te gaan met de documentaire, waarbij we aan de hand van de docu interactief aan de slag gaan met generatiebewust preventiebeleid. Wil jij de documentaire ook zien en/of op de hoogte blijven van ons ‘docu on tour’-programma’? Meld je aan!
Gedurende de hele Week voor Jeugdgezondheid werden er verschillende webinars gegeven. Zoals het webinar over generatiebewust preventiebeleid binnen gemeenten. Kijk hieronder alle webinars uit de reeks terug, vind er relevant naslagwerk en duik in de presentaties van onze adviseurs.
Webinar terugkijken: (Groot)ouderschap en een gezonde leer- en leefomgeving
In het kader van de Week voor Jeugdgezondheid organiseerde het NCJ het webinar: '(Groot)ouderschap en een gezonde leer- en leefomgeving’. Heb je het webinar gemist? Je kunt het terugkijken.
Webinar
Webinar terugkijken: Van idee naar impactvolle preventie binnen het onderwijs en de JGZ
In het kader van de Week voor Jeugdgezondheid organiseerde het NCJ het webinar: 'Van idee naar impactvolle preventie binnen het onderwijs en de JGZ’. Heb je het webinar gemist? Je kunt het terugkijken.
Webinar
Webinar terugkijken: Generatiebewust preventiebeleid binnen gemeenten
In het kader van de Week voor Jeugdgezondheid organiseerde het NCJ het webinar: 'Generatiebewust preventiebeleid binnen gemeenten’. Heb je het webinar gemist? Je kunt het terugkijken.
Week voor Jeugdgezondheid 2025
Wil je op de hoogte blijven van alles rondom de Week voor Jeugdgezondheid in juni volgend jaar? Meld je daarvoor aan!
Het Tijdschrift voor Jeugdgezondheid (TJGZ) gaat vanaf nu verder onder de vlag van het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ). Tijdens een feestelijke bijeenkomst met het ambassadeursnetwerk stonden we op 20 november stil bij het verleden, het heden en de toekomst van TJGZ.
Nieuws15 november 2024
Sinterklaas: een moment van geldzorgen? Geldzorgen herkennen blijft lastig!
Het NCJ peilde voor de vierde keer onder professionals of zij de signalen van geldzorgen herkennen in de spreekkamer en hun mogelijkheden om iets met deze signalen te doen. De cijfers laten zien dat nog steeds het merendeel van de professionals het lastig vindt om armoede en geldstress te herkennen.
Nieuws12 november 2024
Gezocht: Doktersassistente voor de Landelijke Expertgroep Ontwikkelingsonderzoek
Het NCJ is op zoek naar een doktersassistente die wil deelnemen aan de Landelijke Expertgroep Ontwikkelingsonderzoek (LEO).
Welkom op onze nieuwe website!
Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.