Na een succesvolle eerste serie filmpjes over het Landelijk Professioneel Kader (LPK) is er nu een tweede serie beschikbaar. In de eerste serie ging Frank van Leerdam in op vragen die bestonden over het LPK en hoe de JGZ met het LPK flexibel invulling kan geven aan de uitvoering van het Basispakket JGZ, om zo beter aan te sluiten op de behoeften en mogelijkheden van jeugdigen en hun ouders. In deze tweede serie staat de uitvoering van het LPK in de praktijk centraal, geïllustreerd met mooie (praktijk)voorbeelden.
Mooie praktijkvoorbeelden
In de tweede reeks video’s, die bestaat uit één lange film en zes korte filmpjes, vertellen JGZ Kennemerland, GGD Zeeland, Icare en Jong JGZ hoe ze het LPK naar de praktijk hebben vertaald, hoe ze hun professionals daarin hebben meegenomen en wat het resultaat tot nu toe is. Mooie praktijkvoorbeelden die ook andere JGZ-professionals kunnen inspireren. Frank van Leerdam reflecteert op deze praktijkvoorbeelden en gaat in op het collectieve belang van de JGZ en op de JGZ als oplossing voor problemen in het sociaal domein.
Lancering
In september zal de nieuwe reeks video’s officieel gelanceerd worden in een digitale of fysieke bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst zullen de nieuwe video’s gepresenteerd worden en gaan we erover met elkaar in gesprek. De datum en wijze van aanmelding volgen.
Bekijk de video’s
Met het LPK kan de JGZ flexibel invulling geven aan het Basispakket JGZ en daardoor beter aansluiten op de behoeften en mogelijkheden van jeugdigen en hun ouders. Zo biedt de JGZ zorg op maat. Het LPK is per 1 januari 2016 van kracht gegaan en vervangt de Richtlijn Contactmomenten JGZ 0-19.