Webinar ‘Je Brein de Baas?!’
Is het lespakket 'Je Brein de Baas?!' nieuw voor je, wil je graag een update over dit lespakket of heb je vragen? We praten je graag online bij over deze ontwikkelingen.
Nieuws 26 april 2023
Tijdens de Week van de Mentale Gezondheid (22 – 28 mei 2023) organiseert het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) verschillende activiteiten die bijdragen aan het mentaal welbevinden van onze samenleving.
Het NCJ zet zich in voor de mentale gezondheid van leerlingen op het voortgezet onderwijs met het lespakket ‘Je Brein de Baas?!’. In de Week van de Mentale Gezondheid organiseren we op 23 mei een webinar om onderwijsprofessionals te informeren over de ontwikkelingen van het lespakket.
Op 24 mei komt Adele Diepenmaat naar JGZ Live! om de ervaringen te delen die zijn opgedaan met de Hart & Ziel Interventie. Deze wordt op scholen ingezet om het sociaal-emotioneel welbevinden en de sociale veiligheid van hun leerlingen in kaart te brengen.
Op 25 mei organiseert het NCJ een ontbijtsessie waarin gemeenteprofessionals worden geïnformeerd over collectieve aanpakken om het welbevinden van jongeren te bevorderen. In deze sessie zal vooral worden ingegaan op wat er op gemeentelijk niveau, in wijken, buurten en scholen kan worden gedaan om te zorgen voor welbevinden.
Is het lespakket 'Je Brein de Baas?!' nieuw voor je, wil je graag een update over dit lespakket of heb je vragen? We praten je graag online bij over deze ontwikkelingen.
In deze editie deelt Adele Diepenmaat de ervaringen die zijn opgedaan met de Hart & Ziel Interventie. Deze wordt op scholen ingezet om het sociaal-emotioneel welbevinden en de sociale veiligheid van hun leerlingen in kaart te brengen.
Laat je in dit uur meenemen in de manier waarop mentale gezondheid onder jongeren kan worden bevorderd. We gaan het in deze sessie vooral hebben over collectieve aanpakken.
"*" geeft vereiste velden aan
Het Tijdschrift voor Jeugdgezondheid (TJGZ) gaat vanaf nu verder onder de vlag van het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ). Tijdens een feestelijke bijeenkomst met het ambassadeursnetwerk stonden we op 20 november stil bij het verleden, het heden en de toekomst van TJGZ.
Het NCJ peilde voor de vierde keer onder professionals of zij de signalen van geldzorgen herkennen in de spreekkamer en hun mogelijkheden om iets met deze signalen te doen. De cijfers laten zien dat nog steeds het merendeel van de professionals het lastig vindt om armoede en geldstress te herkennen.
Het NCJ is op zoek naar een doktersassistente die wil deelnemen aan de Landelijke Expertgroep Ontwikkelingsonderzoek (LEO).