Ouders en jeugdigen hebben recht op inzage en een afschrift van het digitaal dossier. Dit levert vaak vragen op bij professionals. Mogen zij het hele dossier zien? Mag ik teksten aanpassen die niet zo handig geformuleerd zijn? Wat doe ik met informatie die een ouder geeft over de andere ouder? Hoe schrijf ik informatie op? Wil je antwoord op deze vragen en nog meer, schrijf je dan nu in voor de scholing dossiervorming en privacy op 8 september.
De scholing dossiervorming en privacy is ontstaan naar aanleiding van de wetswijziging over digitale inzage en afschrift van het digitaal dossier. Inmiddels is de scholing al bij meerdere JGZ-organisaties in-company gegeven, maar er is ook behoefte bij JGZ-professionals om deze scholing individueel te volgen. Op een interactieve manier wordt de theorie gedeeld met de deelnemers.
De scholing dossiervorming en privacy bestaat uit de volgende onderwerpen:
- Wet- en regelgeving met betrekking tot dossiervorming.
- Wanneer heeft een ouder recht op inzage in of een afschrift van het DD JGZ.
- Inhoudelijke dossiervorming: objectief, feitelijk, concreet, enz.
- Hoe ga je om met zorgwekkende signalen van derden of een andere ouder.
- Vragen van deelnemers
De scholing is bestemd voor:
- Iedereen werkzaam in de JGZ. Overige geïnteresseerden zijn ook welkom, maar de scholing is specifiek gemaakt voor de JGZ-praktijk.
- JGZ-professionals van JGZ-organisaties waar de scholing incompany is gegeven maar die er niet bij aanwezig konden zijn. De scholing binnen een JGZ-organisatie is volledig op maat gemaakt, maar met deze scholing ontvangt de deelnemer genoeg informatie om op hetzelfde niveau als de collega’s te komen.
Docent: Tanja Geerdes
Duur van de scholing: 3 uur
Kosten: 100 euro
Accreditatie: is toegekend voor alle JGZ-disciplines
De scholing gaat door bij minimaal 15 personen. Uiterlijk 14 dagen voor de scholing ontvangen deelnemers een mail waarin staat of de scholing doorgaat.