Gezocht: Doktersassistente voor de Landelijke Expertgroep Ontwikkelingsonderzoek
Het NCJ is op zoek naar een doktersassistente die wil deelnemen aan de Landelijke Expertgroep Ontwikkelingsonderzoek (LEO).
Nieuws 30 januari 2019
Op 16 april 2019 vindt het event ‘Samen toekomst maken’ plaats in De Fabrique in Utrecht. Het is een uniek event waar voor het eerst organisaties uit verschillende sectoren uit het jeugddomein op zo’n grote schaal samenwerken en samenkomen. Op het event worden kennis, tools, ervaringen en vraagstukken over (digitale) innovatie in het jeugddomein bij elkaar gebracht. Om samen én van elkaar te leren hoe je fundamenteel anders kunt innoveren en om stil te staan bij de rol die digitalisering daarin kan spelen.
Innovatie in het jeugddomein is nodig, zeker met het oog op de toekomst. Er zijn steeds minder middelen beschikbaar, terwijl de vraag onverminderd groot blijft. Daarmee staan alle organisaties die actief zijn binnen het jeugddomein voor dezelfde uitdagingen op het gebied van (digitale) innovaties. Hoe kunnen deze organisaties van elkaar leren? En hoe neem je elkaar mee in ontwikkelingen die voor het hele jeugddomein interessant zijn?
Vanuit die gedachte vonden de Associatie voor Jeugd die initiatief nam voor dit event, samen met verschillende partners uit het jeugddomein, het hoog tijd om innovatie nu écht op de agenda te zetten. Het NCJ is samen met Garage 2020, Platform 51, GGD GHOR, Actiz en iHub betrokken bij de organisatie van dit event. Het is voor het eerst dat er binnen het jeugddomein een dergelijk initiatief wordt ondernomen dat zo breed wordt gedragen.
Het event geeft professionals, (IT)-managers en bestuurders uit het jeugddomein de mogelijkheid om in de wereld van innovatie te duiken en te leren van elkaar en andere experts. Tijdens het event zullen er diverse workshops en masterclasses over praktische, bestuurlijke en ethische vraagstukken over (digitale) innovatie in het jeugddomein worden gegeven. Daarnaast maken deelnemers kennis met bestaande innovaties op de ‘Playground’, delen ze ervaringen en helpen elkaar op weg om ‘anders’ innoveren in het jeugddomein een boost te geven.
Meer informatie over het event vind je op de website van Samen toekomst maken. Voor vragen kun je contact opnemen via info@samentoekomstmaken.nl.
Je kunt ‘Samen toekomst maken’ ook volgen op social media. Via Twitter en LinkedIn zullen er regelmatig interessante wetenswaardigheden en achtergronden over het programma en innovatie in het jeugddomein gedeeld worden.
De JGZ Techagenda maakt zich hard voor een sterke (digitale) JGZ door innovaties en samenwerking te coördineren, ondersteunen en delen. Samen met JGZ-organisaties en andere stakeholders van binnen en buiten de sector zorgen we met de JGZ Techagenda voor meer impact en voorkomen we verspilling van energie en middelen. Hierdoor gaan we meer als een geheel bewegen, voor een sterke JGZ, zowel online als offline.
Het NCJ is op zoek naar een doktersassistente die wil deelnemen aan de Landelijke Expertgroep Ontwikkelingsonderzoek (LEO).
Om inzicht te krijgen in het welzijn van ouders, wordt de Balansmeter-vragenlijst gebruikt. Deze vragenlijst helpt ons een beeld te vormen van de draagkracht en draaglast van (aanstaande) ouders op dit moment. De Balansmeter kan van 11 november tot en met 9 december 2024 worden ingevuld. Help mee om de Balansmeter onder zo veel mogelijk ouders te verspreiden. Omdat dit onze 10e Balansmeter is, verloten we 10 cadeaubonnen t.w.v. €10,-.
''Ik sta in een luxe wijk, voor een goed onderhouden twee-onder-een-kap woning. Maar een voordeur zegt niets over de ellende die zich daarachter afspeelt'', vertelt VoorZorg Verpleegkundige Saskia Slikkerveer – Vogel in vakblad VROEG over een moeder die in haar jonge leven veel teleurgesteld, gebruikt, misbruikt, afgedankt en weggestuurd is.