Nieuws

Lees hier het laatste nieuws over jeugdgezondheid.

26 juli 2024

Deel jouw impact met de nieuwe ‘Impact Narrative Tool’

Hoe maak je maatschappelijke impact zichtbaar? Het NCJ ontwikkelde samen met o.a. Erasmus Universiteit Rotterdam en Healthy Start een Impact Narrative Tool om je te helpen jouw impactverhaal samen te stellen en zichtbaarheid te geven.

26 juli 2024

Nieuwe publicaties van NCJ-onderzoekers

De onderzoekers van het NCJ publiceren regelmatig wetenschappelijke artikelen. De afgelopen tijd zijn er vier publicaties verschenen in Tijdschrift Jeugdgezondheidszorg (TJGZ).

26 juli 2024

E-learning Gezonde School en JGZ: accreditatie voor jeugdartsen

Ook jeugdartsen kunnen nu accreditatie behalen als ze de e-learning Gezonde School en JGZ doorlopen.

26 juli 2024

NCJ draagt bij aan wegcijferen.nl

Als we morgen jongeren niet meer willen wegcijferen, dan moeten we er vandaag voor zorgen dat ze weer meetellen. Met de campagne ‘Wegcijferen’ en onderwijsfestival Morgen = Vandaag laten we een ander geluid tegen de prestatiefascinatie horen.

26 juli 2024

Generatiebewust preventiebeleid? Kijk door de bocht heen!

De gemeente speelt een belangrijke rol in het ondersteunen van kinderen en jongeren zodat zij prettig en veilig kunnen opgroeien. Hierbij moet er meer aandacht komen voor preventie, liefst op een duurzame en generatiebewuste manier.

9 juli 2024

De Omwenteling 2024: ‘Kansen van Schaarste’

Het NCJ maakt sinds 2021 jaarlijks De Omwenteling: een speciale uitgave van OnzeJeugd.NU, het tijdschrift voor professionals in jeugd en gezin. Mark Weghorst, (NCJ-adviseur) is inmiddels hoofdredacteur van het tijdschrift. De uitgave van 2024 gaat over Kansen van Schaarste.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.