Nieuws 27 augustus 2024

Gezocht: meest oudervriendelijke school van Nederland

Dit najaar reikt Ouders & Onderwijs een award uit aan de meest oudervriendelijke scholen van Nederland. Deze prijs is bedoeld om scholen te waarderen die uitblinken in ouderbetrokkenheid en oudervriendelijkheid. Ouders die trots zijn op de samenwerking met hun school kunnen deze nu nomineren.

Lees hier meer over de awards

Hoe werkt nomineren?

Ouders kunnen hun school nomineren tot en met 6 oktober 2024. Na deze datum zal een onafhankelijke jury een selectie maken van de meest veelbelovende kandidaten. Vervolgens krijgen ouders de kans om te stemmen. Tijdens een feestelijke uitreiking op 22 november worden de winnaars bekendgemaakt in drie categorieën: één basisschool, één middelbare school en één mbo-opleiding.

Wat kunnen scholen doen?

Scholen kunnen ouders informeren over de award en hen stimuleren om hun school te nomineren als zij trots zijn op de oudervriendelijkheid. Gebruik ook een van de flyers om onder ouders te verspreiden.

Waarom deze award?

Ouderbetrokkenheid is een onmisbaar aspect van succesvol onderwijs. De ouderbelangenorganisatie Ouders & Onderwijs zet zich dit jaar al 10 jaar lang in voor ouderbetrokkenheid in het onderwijs. Scholen die actief werken aan een goede relatie met ouders, leveren vaak betere resultaten en creëren een positieve leeromgeving. Met deze award wil Ouders & Onderwijs scholen belonen die hierin uitblinken en hen in het zonnetje zetten.

Deze award is een initiatief van Ouders & Onderwijs ter ere van hun 10-jarig jubileum.

Meer weten?

Sophie Oerlemans

communicatieadviseur

Lees meer over Sophie Oerlemans

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.