Nieuws 21 augustus 2024

Vacature: BDS redactieraad volwassenendossier

Het NCJ ontvangt wijzigingsverzoeken voor de basisdataset voor het volwassenendossier (BDS V JGZ) en bespreekt deze verzoeken met de BDS redactieraad voor het volwassenendossier (BDS RR VDD). Het NCJ is op zoek naar enthousiaste JGZ-professionals die willen meedenken over de inhoud van de BDS V JGZ.

Het NCJ is inhoudelijk beheerder van de informatiestandaard JGZ. De informatiestandaard JGZ is een verzameling afspraken die ervoor moeten zorgen dat de zorginformatie met de juiste kwaliteit kan worden vastgelegd, opgevraagd, gedeeld en overgedragen. Een onderdeel hiervan is de basisdataset van het volwassenendossier (BDS V JGZ). De BDS V JGZ vormt de basis voor de registratie in het volwassenendossier en voor de uitwisseling tussen de betrokken partijen.

Het NCJ ontvangt wijzigingsverzoeken die worden besproken in de BDS redactieraad van het volwassenendossier (BDS RR VDD). Aan de hand van criteria wordt ieder verzoek besproken en beoordeeld; wat betekent de wijziging bijvoorbeeld voor de registratielast? Ook de impact van nieuwe of herziene richtlijnen en wetswijzigingen op de BDS V JGZ komen aan bod in de BDS RR VDD.

In de BDS RR VDD zitten momenteel drie jeugdverpleegkundigen die prenataal huisbezoek (PHB) en maternale vaccinaties uitvoeren of dit in het verleden gedaan hebben. Het streven is:

  • 6 jeugdverpleegkundigen / verpleegkundig specialisten die het prenataal huisbezoek en maternale vaccinaties uitvoeren of dit hebben gedaan.
  • 2 jeugdartsen KNMG / arts M+G die binnen hun organisatie beleidsmatig betrokken zijn bij het prenataal huisbezoek en maternale vaccinaties.

Ben jij die JGZ-professional die wil meedenken over de inhoud van de BDS V JGZ en zo het verschil kan maken voor de registratie in het volwassenendossier? Lees dan de vacature voor meer informatie.

Indien er nog vragen zijn over deze vacature kunnen deze gesteld worden aan Tanja Geerdes. Van 6 september t/m 20 september aan Kirsten Tjapkes.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.